Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar electoral la DNA cu Dăncilă și Țiriac/ Update

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Direcția Națională Anticorupție (DNA) o va chema, mâine, pe Viorica Dăncilă la audieri, în urma unei plângeri depuse de către Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova susțin surse judiciare. Plângerea îl vizează, de asemenea, pe marele tenismen și omul de afaceri, Ion Țiriac.

UPDATE: DNA susține că nu au citat-o deocamdată pe Viorica Dăncilă pentru audieri.

Vezi și: Andrei Caramitru anunță că PNL se pregătește să dea un MARE TUN financiar: Sper ca Ludovic Orban să fie pe fază

Reclamantul acuză faptul că s-au cerut şi aprobat prea mulţi bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open, competiţie organizată de Federația Română de Tenis, al cărei președinte este Ion Țiriac.

Dosarul lui Dăncilă, pe același model cu cel al liderului USR

Apariția unei plângeri penale la adresa candidatului PSD ridică mari semne de întrebare, având în vedere că aceasta este plasată chiar înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale.

De menționat că DNA s-a activat, în aceeași logică, în cazul candidatului USR la funcția prezidențială. Dosarul instrumentat de către această instituție în urma unei anchete RISE a compromis șansele lui Dan Barna de a intra în turul doi al alegerilor.

Între timp, au apărut o serie de informații potrivit cărora liderul USR nu ar fi avut o implicare de natură penală în dosarul în care este cercetat - fapt care reconfirmă suspiciunea unui dosar realizat la comandă, în scop politic.

Se pare că același model de acțiune este utilizat și în cazul candidatului PSD. Practic, în urma unei eventuale chemări la DNA, șansele Vioricăi Dăncilă de a învinge în alegerile de duminică vor fi serios afectate.

De menționat că, și în cazul lui Dan Barna, și în cel al Vioricăi Dăncilă, singurul beneficiar politic a fost președintele Iohannis, cel de care depinde pe cine va numi la șefia DNA, după expirarea interimatului lui Bogdan Licu.

Finul lui Klaus Iohannis, în spatele acțiunii DNA

Este cunoscută ambiția finului lui Klaus Iohannis, Marius Vecerdea, de a prelua șefia Federației Române de Tenis. În trecut, acesta a inițiat chiar o acțiune în instanță, prin care a constestat modul în care a fost ales Ion Țiriac în fruntea FRT.

Se pare că tot finul președintelui este la originea plângerii de față, care îi vizează pe Viorica Dăncilă și Ion Țiriac. Prin această mișcare, finul președintelui lovește două ținte la un loc: își urmărește propriul obiectiv de a-l schimba pe Ion Țiariac de la șefia FRT și îi face un favor nașului său.

---

Update integral:

”În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE.”, susține DNA într-un comunicat remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.