DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

iorgulescu site politie

Fiul fugar al fostului șef al LPF Gino Iorgulescu, Mario, a fost rugat insistent de numeroși prieteni ai săi prezenți la petrecerea la care se afla să nu plece nervos și băut cu mașina, se arată în actele dosarului de omor în care tânărul a fost arestat în lipsă pentru această faptă și recent și trimis în judecată.

STIRIPESURSE va prezenta detaliile acestui caz și de ce fapta lui Iorgulescu nu a rămas una de omor din culpă ci s-a transformat în una de omor și s-a obținut de către procurori mandat de arestare în lipsă a fiului fostului șef LPF.

Condus de gelozie prin ceața alcoolului

Potrivit datelor din dosar Mario Iorgulescu a mers în 7 septembrie 2019, cu câteva ore înainte de accidentul provocat, la o petrecere privată a unor prieteni ai săi.

Băiatul șefului LPF a consumat cantități mari de alcool, potrivit celor notate de procurori, iar la un moment dat a devenit foarte nervos.

„La data de 07.09.2019, în jurul orei 17:00 – 18:00, inculpatul s-a deplasat cu autoturismul marca Aston Martin la o petrecere organizată la locuința familiei Toader, din sat Gulia, com. Tărtășești, jud. Dâmbovița.

Petrecerea, la care au participat membri și prieteni ai familiei Toader, a ținut până în jurul orei 23:00, când invitații fie au plecat, fie au mers la culcare în imobilul respectiv.

La petrecere inculpatul a consumat vin cu apă minerală, iar conform declarației martorei Toader Florentina totul a decurs normal până la ora 23:00, când inculpatul a primit un telefon în urma căruia a aflat că o prietenă se afla într-un club, fără știrea lui, fiind vorba de martora...., care tocmai încheiase o relație cu inculpatul”, se arată în dosarul transmis Tribunalului București.

Procurorii arată că Iorgulescu era gelos că fosta sa iubită nu l-a însoțit la petrecere ci a optat să meargă într-un club de noapte.

„Și după terminarea petrecerii, inculpatul a fost văzut de martori pe terasă cum se certa la telefon încontinuu cu domnișoara din club.

În jurul orei 02:00, întrucât inculpatul vorbea în continuare la telefon în modul arătat mai sus, martora Toader Florentina i-a cerut acestuia să îi promită că nu va pleca cu mașina în acea stare.

Martorei i-a fost foarte greu să se înțeleagă cu el, pentru că era nervos și țipa, fiind ea însăși nevoită să țipe la el pentru a-i atrage atenția, moment în care inculpatul i-ar fi promis că nu va pleca la volanul vehiculului.

Totuși probele au stabilit că inculpatul a plecat în jurul orei 02:50 spre București, la volanul autoturismului marca Aston Martin.

Aceasta este ora la care martora Dobrișan Raluca a fost trezită de un telefon primit de la inculpatul care era foarte nervos și care a anunțat-o că vine în București, întrebând-o dacă poate să rămână la ea în acea noapte.

S-a stabilit că motivul pentru care inculpatul se certa în seara respectivă cu martora Marzavan Maria a fost reprezentat de o criză de gelozie, întrucât martora era în Clubul Nuba din Parcul Herăstrău neînsoțită de inculpat, după ce anterior refuzase să vină la petrecerea organizată la familia Toader.

Inculpatul nu a putut fi înduplecat nici de martorul ..., care îi dăduse asigurări că nu are motive să fie gelos, inculpatul spunându-i în cele din urmă martorei că va veni și el în club”, se mai arată în dosar.

Astfel, se arată în dosar, pe fondul acestei situații, cu o alcoolemie de aproape 2 la mie și cu droguri de mare risc în sânge, fiul lui Gino Iorgulescu, Mario, s-a suit la volan și a pornit spre capitală.

Cu telefonul la ureche la 130 la oră

„Așadar, deși fusese rugat anterior de martori să nu plece cu autoturismul în acea stare, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului marca Aston Martin după ce consumase o cantitate considerabilă de alcool (concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 05:06 și o concentrație de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 06:06), după ce consumase cocaină (mostra de urină recoltată de la acesta la data de 08.09.2019, ora 05.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul „pozitiv pentru cocaină”, având în sânge benzoilecgonină 0,013 µg/ml – un metabolit al cocainei) și într-o stare de furie pe fondul crizei de gelozie.

Inculpatul s-a deplasat în direcția Capitalei, cu scopul de a ajunge la Clubul Nuba, unde se afla martora Maria Marzavan, lăsând să se înțeleagă că intențiile sale erau unele ostile, drept dovadă că martora a plecat acasă la scurt timp după ce inculpatul a anunțat-o că vine în club.

Conflictul verbal al inculpatului cu martora Marzavan Maria a continuat și pe parcursul deplasării sale, inculpatul discutând cu aceasta telefonic timp de 122 de secunde începând cu ora 02:58:15, deci cu puțin timp înaintea coliziunii care a avut loc la ora 03:02:39 (explozia a survenit la 03:02:40)”, se mai arată în dosar.

 

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.