Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar PENAL după o plângere împotriva unui consilier al lui Iohannis. REACŢIA acestuia

muraru

Fraţii Andrei şi Alexandru Muraru, primul consilier prezidenţial şi cel de-al doilea vicepreşedinte al PNL Iaşi, sunt vizaţi într-un dosar penal sub acuzaţia de şantaj şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicării ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, informează agenţia news.ro. În replică, Andrei Muraru spune că informaţia este falsă, fiind vorba despre un dosar in rem, în care sunt cercetate fapte, nu persoane, deci nu el şi fratele său nu sunt urmăriţi penal.

Vezi și: Crin Antonescu face analiza internă a PNL: cum vede soluția Dacian Cioloș premier liberal

Instanţa a decis definitiv redeschiderea dosarului penal în format în urma plângerii profesorului Corneliu Turianu. Acesta a susţinut că a fost şantajat de fraţii Muraru, cu informaţii nedestinate publicităţii.

În baza art. 341 alin. 6 lit. b c.p.p. admite plângerea formulată de petentul Turianu Cornel în contradictoriu cu intimatii Muraru Dan Andrei şi Muraru Iulian Alexandru împotriva ordonanţei nr. 11501/P/2012 din 08.06.2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 şi a ordonanţei nr. 232/II-2/2016 din 07.07.2016 a Prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5, pe care le desfiinţează. Trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale cu privire la infracţiunile prev. de art. 207 c.p rap. la art. 13 ind. 1 din Legea nr. 78/2000 şi art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000. În baza art. 275 alin. 3 c.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 05.10.2016”, se arat în decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Vezi şi: Curtat de două partide, un ministru anunță: 'Nu voi candida'

Consilierul prezidenţial neagă însă că ar fi urmărit penal. "Informația vehiculată astăzi în mass-media potrivit careia aș fi acuzat într-un dosar penal este complet falsă. Nu am nicio calitate în niciun dosar penal, nici de suspect, nici de învinuit. Este vorba despre o cercetare ”in rem”, deschisă ca urmare a plângerilor repetate depuse de un individ de câțiva ani de zile, pentru care Parchetul a constatat în două rânduri că nu există nicio faptă penală", scrie Muraru pe Facebook.

Potrivit curentul.info, fost judecător și profesor universitar Corneliu Turianu s-a plâns autorităților că "MURARU DAN-ANDREI este cel care a săvârşit infracţiunea de şantaj prevăzută şi pedepsită de art.207 alin.(1) si (2) n.c.p., urmărind ca prin ameninţarea subsemnatului cu darea în vileag a unei fapte imaginare, compromiţătoare pentru mine, pretins existentă în dosarul meu profesional sustras de fratele său geamăn MURARU ALEXANDRU-IULIAN, să mă constrângă să demisionez din Colegiul CNSAS în favoarea numirii pe aceeaşi funcţie a fratelui său geamăn (prin intermediul P.N.L., ai căror membrii sunt ambii fraţi gemeni, precum şi ministrul Chiuariu)."

Vezi şi: ANALIZĂ pe pașii pe care-i va face Klaus Iohannis: Cum va juca președintele în campanie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.