Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal întocmit de Poliţia pentru Protecţia Animalelor pentru pregătirea unui câine în scop de luptă

Poliţiştii braşoveni efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "pregătirea exemplarelor canine în scop de lupte între câini", faptă prevăzută şi pedepsită de legea privind protecţia animalelor, indicii privind încălcarea acesteia fiind descoperite în cadrul unor verificări care au avut loc miercuri în zona oraşului Victoria şi a localităţii Cincu, potrivit Agerpres.

Conform IPJ Braşov, poliţişti de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au organizat şi desfăşurat noi activităţi de verificare a respectării legislaţiei în ce priveşte obligaţiile ce le revin proprietarilor sau deţinătorilor temporari de câini periculoşi sau agresivi.

Astfel, au fost verificaţi trei deţinători de astfel de exemplare canine, fiind aplicate, la final, tot atâtea sancţiuni, în valoare totală de 3.500 de lei,

Una dintre aceste sancţiuni a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legislative privind vârsta deţinătorilor respectivelor exemplare canine, care trebuie să aibă minimum 18 ani.

Alte sancţiuni au fost date pentru nerespectarea prevederilor în ceea ce priveşte obligaţia proprietarilor de a înregistra câinii la Asociaţia Chinologică Română şi respectiv pentru lipsa unei plăcuţe de avertizarea cu inscripţia "Câine periculos" sau "Câine agresiv", cu dimensiunile prevăzute de legislaţia în vigoare, la intrarea în imobilul în care sunt deţinuţi respectivii câini.

"Totodată, poliţiştii braşoveni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii "pregătirea exemplarelor canine în scop de lupte între câini", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 14 din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor", a precizat sursa citată.

În urmă cu o săptămână, mai mulţi proprietari ai unor câini ce fac parte, din punct de vedere legal, din categoria celor periculoşi sau agresivi au fost amendaţi poliţiştii braşoveni de la Protecţia Animalelor, în urma unor controale desfăşurate în localităţile Bran şi Zărneşti.

Aici au fost verificaţi 5 deţinători de exemplare canine ce fac obiectul prevederilor legale ale OUG nr. 55/2002, pentru abaterile constatate fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei şi a fost întocmit un dosar penal pentru cuparea urechilor câinelui, faptă interzisă de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.