Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal întocmit de polițiști unui brașovean care transporta două tone de materiale pirotehnice

petarde artificii

Un bărbat din judeţul Braşov s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat în trafic, de poliţişti, la volanul unui autovehicul cu care transporta peste 2 tone de articole pirotehnice, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov, bărbatul este cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept".

CITEȘTE ȘI: Efecte neaşteptate: Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci două banane pe zi

"În fapt, la data de 13 decembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Braşov, au depistat în trafic un bărbat, care conducea un autovehicul pe DN11, în timp ce transporta cantitatea de peste 2 tone de articole pirotehnice. Procedându-se la verificarea deţinerii documentelor legale de provenienţă a cantităţii de articole pirotehnice, bărbatul a prezentat poliţiştilor două avize de însoţire a mărfii, aspectele cuprinse de către acestea nejustificând deţinerea materialelor în cauză", a precizat sursa citată.

Astfel, poliţiştii au confiscat peste 320.000 de petarde, 6204 bucăţi din categoria F1, 449 baterii şi 864 rachete din categoria F2, 36 baterii din categoria F3 şi 6 baterii din categoria F4, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale de provenienţă.

Orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate de către persoane neautorizate sunt interzise, cu excepţia celor din categoria F1 şi P1, ce pot fi deţinute şi folosite de către persoanele peste 16 ani, respectiv peste 18 ani, cu condiţia ca acestea să fie etichetate în limba română şi achiziţionate în conformitate cu prevederile legale, a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.