Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru o înmormântare - Au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 după ceremonie

antena3.ro
cimitir

Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 11 persoane ar fi participat la o înmormântare pe raza localităţii Pojejena, judeţul Caraş-Severin, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus. Cele două persoane testate pozitiv nu erau, la momentul ceremoniei, nici contacţi ai unor persoane pozitive.

"La data de 13.04.2020 , pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, a fost înregistrat dosarul nr. 150/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În actul de sesizare, s-a reţinut faptul că, în data de 08.04.2020, pe raza localităţii Pojejena, judeţul Caraş-Severin, a avut loc o înmormântare la care au participat 11 persoane, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus. Ulterior, una dintre persoanele care au participat la înmormântare a împărţit pachete cu alimente către alte persoane", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă.

Potrivit ordonanţei militare publicate pe 22 martie, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.