Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis în cazul unui centru rezidențial din Bistrița Năsăud

judecator justitie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a deschis, marţi, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice din comuna Maieru, unde în urmă cu aproape o lună a fost depistat un focar de COVID-19, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului de presă remis AGERPRES, există suspiciuni că o infirmieră nu ar fi respectat măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu noul coronavirus.

"La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud se efectuează cercetări în dosarul penal cu nr. 962/P/07.07.2020 cu privire la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art.362 alin.1 Cod Penal, constând în aceea că: în cursul lunii iunie 2020, mai multe persoane, respectiv 24 de angajaţi şi rezidenţi din Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice "Sfinţii Zaharia şi Elisabeta" - Maieru, au fost diagnosticate cu noul coronavirus, existând suspiciuni că infirmiera H.S. nu ar fi respectat măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu COVID-19", se precizează în documentul citat.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

Cinci dintre cei 18 beneficiari ai centrului rezidenţial din Maieru au decedat în spital, după contractarea virusului.

Potrivit raportării de marţi a Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, de la depistarea focarului şi până în prezent, o infirmieră şi trei beneficiari au fost declaraţi vindecaţi, iar nouă beneficiari asimptomatici ai centrului, două infirmiere, asistenta socială, bucătăreasa şi angajatul parte din personalul auxiliar au fost externaţi, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 555/2020, modificat şi completat.

Centrul rezidenţial de la Maieru este administrat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă, filiala Bistriţa-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.