Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un bărbat a fugit dintr-un centru de carantină din Brăila

facebook.com
izolare coronavirus

Un bărbat din Brăila s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fugit dintr-un centru de carantină, el fiind prins la scurt timp şi reintrodus în centru pentru o nouă perioadă de 14 zile, potrivit informaţiilor furnizate vineri de Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres.

"Poliţiştii au întocmit pe 28 mai un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unui bărbat care nu a respectat măsura carantinei, acesta fiind reintrodus în centru, la scurt timp, pentru o nouă perioadă de 14 zile. Totodată, faţă de persoana în cauză a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se arată în comunicat.

Pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, vineri, la nivelul judeţului Brăila sunt monitorizate 1.705 de persoane aflate în izolare voluntară şi 33 de persoane care se află în carantină instituţionalizată. Alte 5.571 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile, şi 1.114 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, în Brăila au fost confirmate 32 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 22 au fost declarate vindecate şi externate, iar un pacient transferat din municipiul Galaţi în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe secţia ATI, a decedat.

Potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate 195 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 1.400 de persoane şi a 20 societăţi comerciale.

De asemenea, poliţiştii au depistat o persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta şi costurile generate în această perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.