Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar REVOLTĂTOR la DIICOT despre traficanții de minori și proxenetism: Pe cine au ÎNCĂTUȘAT procurorii

mascati perchezitii diicot

Cinci persoane au fost arestate prin decizia Tribunalului Călăraşi într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, persoanele traficate, inclusiv minore, practicând prostituţia în principal pe autostrada A2.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis, miercuri, redacției STIRIPESURSE.RO, procurorii Biroului Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Aurel Necula, Ioana Roşu, Nicolae Badea, Florina Gheorghe şi Cătălin Iordache pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Citește și: Culisele divorțului lui Marcel Toader, fostul soț al Gabrielei Cristea! Cum s-a ales acesta cu o sumă URIAȘĂ

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2017, inculpaţii Necula Aurel, minorul Badea Nicolae zis Manu, Gheorghe Florina (mama minorului Badea Nicolae), Roşu Ioana şi Iordache Cătălin zis 'Cartof' au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Astfel, pentru obţinerea unor câştiguri facile, inculpaţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană vătămată în vârstă de 21 de ani şi le-au exploatat pe două minore în vârstă de 14 ani şi, respectiv, în vârstă de 16 ani, obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestor activităţi", arată procurorii.

Potrivit acestora, inculpatul Aurel Necula a organizat activitatea de practicare a prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin, prin folosirea metodei "lover boy", recrutând două minore în vârstă de 16 ani şi, respectiv, 14 ani şi o tânără de 21 de ani.

Citește și: Turcescu îl mitraliază pe Dragnea! Ce l-a revoltat pe deputatul PM

Anchetatorii arată că prostituţia era practicată în principal pe autostrada A2, cu predilecţie în zona parcărilor de la km 49 şi km 68, clienţii de bază ai persoanelor vătămate fiind conducătorii de autotrenuri care opreau în aceste parcări.

Una dintre minorele care practicau prostituţia a fost lovită de o maşină în timp ce traversa neregulamentar pentru a ajunge la un client, arată DIICOT.

Citește și: Situație fără precedent la o importantă companie aeriană! Sute de oameni s-au îmbolnăvit subit

"În scopul acostării clienţilor, persoanele traficate urmăreau locul unde parcau tirurile şi se deplasau neregulamentar, de pe un sens de mers pe celălalt, în funcţie de locul unde opreau acestea, sărind parapetul ce separă sensurile de mers ale autostrăzii, punând în acest fel în pericol viaţa lor şi a participanţilor la trafic. Astfel, în data de 23.02.2017, în jurul orelor 22,00, minora în vârstă de 16 ani a traversat autostrada A2, în zona parcărilor de la km. 49, pentru a ajunge de pe un sens de mers pe celălalt. După ce a sărit parapetul ce separă sensurile de mers, victima a fost lovită de un autoturism care circula pe banda a II-a de mers, suferind vătămări corporale în urma accidentului auto", se precizează în comunicat.

Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: A ieșit la iveală! Cât plătește Kaufland pentru ca ȘEFUL să EVITE o coadă INFERNALĂ

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Citește și: Probleme mari pentru familia regelui Cioabă! Prejudiciu uriaş în dosarul în care soţia conducătorului rromilor a fost SĂLTATĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.