Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosare PENALE după ce trei bărbați au furat carne de porc dintr-o societate grav afectată de pesta porcină

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Polițiștii din Brăila au prin trei cetățeni care au furat carne de porc dintr-o societate comercială unde peste 35.000 de animale au fost eutanasiate din cauza pestei porcine.Este vorba despre două incidente separate care s-au produs în localitatea Tichilești, iar hoții s-au ales cu dosar penal, potrivit Mediafax.

Polițiștii brăileni i-au prins pe cei trei hoți în timpul unei acțiuni care s-a desfășurat în zonele afectate de pesta porcine africane, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului.

Unul dintre bărbați a fost prins de polițiști în timp ce transporta o cantitate de carne de porc în portbagajul mașinii, iar ceilalți doi au fost găsiți într-un autobuz.

Polițiștii au stabilit că întreaga cantitate de carne provine din complexul de la Tichilești, unde peste 35.000 de animale au fost eutanasiate din cauza pestei porcine.

„În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza comunelor Gropeni şi Tichileşti, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane. În urma desfăşurării acţiunii, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe DJ 212, pe la intrarea în localitatea Tichileşti, pe un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc. De asemenea, tot pe raza comunei Tichileşti au fost depistaţi şi doi consăteni, cu vârste de 48 şi 44 de ani, care călătoreau cu autobuzul și aveau asupra lor cantitatea totală de 15 kg de carne de porc. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceste cantităţi de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale, declarată în stare de carantină”, a anunțat Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Conform legii, carnea de porc a fost confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi furt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.