Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul 10 august: Raportul 'secret de serviciu' al Ministerulului de Interne va fi trimis procurorilor militari. Structurile MAI vor face sesizări noi

Inquam Photos / Octav Ganea
jandarmi victoriei

Ancheta deschisă după violențele de la protestul din 10 august continuă la Secția Militară a Parchetului General, după ce, săptămâna trecută, dosarul a fost preluat de la Parchetul Militar al Capitalei, pentru a putea fi investigat odată cu plângerile depuse împotriva ministrului Afacerilor Interne, prefectului Capitalei și conducerii Jandarmeriei Române.

Până în prezent, procurorii militari au primit aproape 300 de plângeri care îi vizează pe jandarmi și modul de intervenție al forțelor de ordine. Următorii pași în anchetă sunt analizarea imaginilor primite de la parchet, audierea părților vătămate și a celor vizați de plângeri.

De altfel, la Parchet urmează să ajungă și raportul Jandarmeriei.

Carmen Dan a precizat că au fost identificati 5 jandarmi asupra cărora planează suspiciunea că ar fi lovit protestatari care nu erau agresivi.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că structurile MAI vor face sesizări noi către parchetele civile, pe baza informațiilor pe care le-au descoperit, menționând că au fost identificate câteva sute de persoane ca fiind agresive.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.