DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dosarul șantajului lui Mircea Băsescu: DNA cere închisoare pentru șantajiști

DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut ca patru  dintre cei cinci membri ai familiei Anghel judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu să fie condamnați la închisoare, potrivit Mediafax.

Avocatul Pavel Abraham a pledat pentru achitarea celor cinci.

Instanța se va pronunța în 2- octombrie.

Ultimul termen în procesul în care cinci dintre membrii familiei Anghel sunt judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu a avut loc, marți, la Tribunalul Constanța.

Procurorul DNA a cerut ca Florin Anghel, Izaura Anghel, Fănica Anghel și Marius Constantin să fie condamnați la închisoare, în timp ce Grinică-Ion Anghel să fie internat într-un centru educativ. De asemenea, DNA a solicitat instanței să admită cererea părții civile din acest dosar, Mircea Băsescu, și obligarea inculpaților la plata de despăgubiri către acesta.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a spus că a cerut daune morale de 1 milion de euro pentru clientul său, precizând că instanța este cea care va decide valoarea despăgubirilor. El a menționat că acțiunea civilă este întemeiată pe faptul că a fost adus un prejudiciu de imagine clientului său, dar și presiunea la care a fost supus de către inculpați în urma acțiunilor de șantaj.

Mircea Băsescu a spus, în fața instanței, că este de acord cu concluziile formulate de avocatul său, dar și de DNA și că dorește pedepse mai mari pentru Florin Anghel și pentru Izaura Anghel. El a mai cerut ca cei cinci să fie obligați să îi plătească daune morale de 1 milion de euro.

Avocatul celor cinci membri ai familiei Anghel, Pavel Abraham, a cerut Tribunalului Constanța achitarea clienților săi și respingerea pretențiilor civile ale lui Mircea Băsescu, pe care le-a catalogat ca fiind "nefondate", "ridicole" și "jenante".

În ultimul cuvânt pe care l-a avut în fața instanței, Izaura Anghel a spus plângând că nu este vinovată, pentru că nu l-a șantajat pe Mircea Băsescu. Mama ei, Fănica, a afirmat la rândul ei plângând, că nu l-a șantajat pe Mircea Băsescu, cerând să nu fie condamnată la închisoare pentru că nu suportă regimul de detenție, suferind de mai multe boli.

De asemenea, Marius Constantin și Grinică Ion Anghel și-au susținut nevinovăția.

Florin Anghel a spus instanței că trebuie să fie achitat pentru că nu este vinovat.

"Nu sunt vinovat. Să-mi dați achitarea că nu sunt vinovat. Cum să-l șantajez? Îl omoram dacă era să-i fac ceva", a spus Florin Anghel.

Totodată, cei cinci inculpați au afirmat că sunt de acord să presteze muncă în folosul comunității.

Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea pentru 20 octombrie.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică-Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie 2014, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromiţăţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să le dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.