Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul care va măcina multe personalități

dosare

Finanțarea ACS Poli de către Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș este ilegală, o situație identică fiind și în cazul altor cluburi sportive; aceasta este concluzia a două controale efectuate în paralel de Curtea de Conturi la cele două instituții publice.

Pe lângă echipa de fotbal, auditorii au mai constatat că s-au alocat nelegal bani şi pentru Baschet Club Timişoara, Clubul de Handbal Politehnica Timişoara şi Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timişara, toate aceste patru cluburi funcţionând sub formă de asociaţii.

Curtea de Conturi a constatat că în cazul Primăriei Timişoara toată finanţarea pentru cele patru cluburi, în perioada 2012 – 2014, a fost nelegală, valoarea estimată a prejudiciului fiind de 35.250.000 lei. În cazul Consiliului Judeţean Timiş valoarea prejudiciului a fost stabilită la 17.105.000 lei. Din această sumă, cea mai mare s-a dus la ACS Poli – 23.474.800 lei, Baschet Club Timişoara – 11.054.000 lei, Sarances Rugby Club – 8.217.177,65 lei şi Handbal Club – 3.545.000 lei, scrie pressalert.ro.

Printre cei găsiţi vinovaţi se numără primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu, city managerul Sorin Drăgoi, dar şi membrii Consiliului Local Timişoara, în cazul municipalităţii, iar în cazul CJ Timiş, preşedintele Titu Bojin.

Pentru toată suma de 52.355.000 lei, Curtea de Conturi a dispus să fie recuperată şi să se găsească formulele legale de finanţare pentru cluburile sportive. Deciziile pot fi atacate de instituţiile publice în instanţă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.