Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul de corupție privind campania lui BĂSESCU începe ÎN FORȚĂ la CAB - Martori citați cu MANDATE de ADUCERE

judecator justitie

Curtea de Apel București a început în forță judecata în dosarul Elenei Udrea în care este acuzată de fapte de corupție în legătură cu modul de obținere de fonduri și donații pentru campania prezidențială a lui Traian Băsescu din anul 2009.

Mai precis, instanța a citat pentru luni cinci martori notați de procurorii DNA în rechizitoriul transmis instanței în acest dosar. Din cei cinci doar trei au fost prezenți iar alții doi ar fi lipsit pe motiv că nu au primit citațiile.

Aceștia s-ar fi mutat de la adresele la care se aflau când au fost chemați în fața procurorilor DNA.

Astfel judecătorul de caz Claudia Jderu a stabilit citarea celor doi martori lipsă, respectiv a lui Ștefan Lupu și Daniel Horia Paul.

Ceilalți trei martori, au fost patronii sau administratorii unor firme care au colaborat pe sectorul de eveniment al campaniei din anul 2009.

Unul dintre aceștia este Lorel Ovidiul Ghincioiu, administratorul unei firme de consultanță. Acesta a povestit în fața judecătorului cum a primit bani pentru a organiza evenimente online pentru fostul șef al statului.

„În preajma campaniei am luat legătura cu doamna Udrea pentru implementarea unui proiect online pentru transmiterea live a unor dezbateri a lui Traian Băsescu. Firma a fost plătită. Au fost două societăți comerciale care au plătit. Era vorba de aproximativ 100.000 de euro...suma totală pentru servicii.

Cred că o plată a fost de aproximativ 400.000 de lei. În general noi ofeream consultanță și servicii de management. Conținutul contractului s-a negociat în parte cu doamna Udrea și s-a redus numărul de servicii ce urmau prestate. Cristian Hrițuc e cel care mi-a facut legătură cu doamna Udrea”, a explicat martorul în fața instanței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.