Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul deputatului UDMR fugit în Ungaria a fost restituit Ministerului Justiţiei

marko attila

Secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a declarat luni ca dosarul lui Marko Attila Gabor nu se mai afla la Parlament, el fiind restituit Ministerului Justitiei.

'Am avut o scrisoare din partea Comisiei juridice ca urmare a unei solicitari din partea domnului Marko Attila Gabor prin care Comisia juridica raspunde ca solicitarea a privit dosarele care au fost la Parlament. Comisia juridica, prin presedintele sau, a spus foarte clar ca aceste dosare au fost restituite la Ministerul Justitiei, mai ales ca stim foarte bine - comisia a si dat un aviz favorabil - si nu le mai au la dispozitie. Procedura prevede ca, în momentul în care comisia îsi face raportul prin proces verbal, dosarele sunt restituite. Documentele nu mai sunt la Camera Deputatilor. Daca domnul deputat dorea sa le vada, trebuia sa vina în termenul legal convenit de catre Comisia juridica', a explicat Ciolacu la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor.
În urma cu doua saptamâni, deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis Biroului permanent al Camerei Deputatilor o scrisoare în care solicita sa i se trimita cererea ministrului Justitiei privind încuviintarea arestarii sale preventive si dosarul sau.
Marko Attila Gabor arata în scrisoarea sa ca, în ziua de 3 decembrie, când plenul Camerei a încuviintat arestarea lui preventiva, nu a fost la Bucuresti, fiind plecat la Budapesta în vederea participarii la Forumul reprezentantilor maghiarilor din Bazinul Carpatic si adauga ca, ulterior, 'prin mai multe memorii adresate DNA' a facut dovada nevinovatiei sale 'dincolo de orice dubiu'.
Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor încuviintarea arestarii preventive a deputatului Marko Attila Gabor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.