Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Epstein | Fizicianul Stephen Hawking ar fi participat la o orgie cu minori. Epstein a oferit bani pentru discreditarea acuzatorilor

agerpres
Stephen Hawking

Fizicianul teoretician și cosmologul britanic Stephen Hawking, unul dintre cei mai importanți și mai străluciți oameni de știință din istorie, a fost citat în documente judiciare publicate recent în legătură cu finanțistul căzut în dizgrație Jeffrey Epstein.

Epstein, care a fost acuzat că a profitat de fete minore, a murit aparent prin sinucidere în închisoare în 2019, înainte de a putea fi judecat în Manhattan pentru acuzații de trafic sexual. Documentele publicate miercuri sunt legate de un proces în care este implicată asociata de lungă durată a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, care a fost găsită vinovată în 2021 de complicitate cu infractorul sexual și a fost condamnată la 20 de ani de închisoare.

Documentele judiciare includ nume care au fost redactate anterior, dar pe care un judecător din New York a ordonat în decembrie să fie desecretizate începând cu 1 ianuarie. Acestea nu conțin nicio dovadă sau acuzație de infracțiuni legate de aceste persoane, care sunt pur și simplu considerate că s-au asociat cu Epstein.

Savantul Hawking, la petrecerile lui Epstein

Milionarul căzut în dizgrație era cunoscut ca având un cerc larg de prieteni printre celebrități, politicieni și alte personalități de profil. Documentele publicate miercuri conțin în total peste 70 de nume, dintre care patru sunt redactate, inclusiv Hawking.

Hawking, care a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS) la vârsta de 20 de ani și căruia i s-a spus că nu va supraviețui mai mult de doi ani cu această boală, a murit în 2018 la vârsta de 76 de ani, după ce a publicat studii revoluționare care explorau misterele cosmologiei și ale găurilor negre. Boala sa, incurabilă, l-a lăsat încet-încet aproape complet paralizat.

Apariția sa în documentele judiciare desecretizate este legată de eforturile lui Epstein de a discredita acuzațiile potrivit cărora Hawking ar fi luat parte la o "orgie cu minori".

Într-un e-mail scris în 2015, Epstein se referă la afirmațiile făcute de Virginia Giuffre, o presupusă victimă a traficului de persoane, care îl implică pe Hawking și pe fostul președinte Bill Clinton. Potrivit documentelor publicate miercuri, Epstein i-a spus lui Maxwell că ar putea să le ofere bani prietenilor lui Giuffre pentru a "ajuta la dovedirea" că acuzația împotriva savantului este falsă.

"Puteți emite o recompensă pentru oricare dintre prietenii, cunoștințele, familia Virginiei care se prezintă și ajută să dovedească faptul că acuzațiile ei sunt false", se arată în e-mail. "Cea mai puternică este cina Clinton și noua versiune din Insulele Virgine conform căreia Stephen Hawking a participat la o orgie cu minore".

Se știa de apropierea dintre Epstein și Hawking

Știm că Hawking a fost fotografiat o dată în mai multe fotografii în timpul unei vizite în Caraibe private a lui Epstein, la începutul anului 2006, înainte ca finanțatorul să fie acuzat pentru prima dată nu după mult timp, în același an. În fotografii, care au ieșit la iveală în 2015, omul de știință poate fi văzut la un grătar pe Little St James, făcând o croazieră cu barca și un tur cu submarinul pe fundul insulei.

Hawking s-a aflat printre cei 21 de oameni de știință de profil care au participat la o conferință despre gravitație finanțată de Epstein la hotelul Ritz-Carlton de pe insula vecină St Thomas în martie 2006. Alți oameni de știință prezenți la conferință au acceptat oferta lui Epstein de a vizita insula devenită celebră, unde se știe că Epstein a luat fete minore pentru a face sex.

Alte lucruri menționate în document includ afirmații potrivit cărora fostului președinte Bill Clinton "îi plac fetele tinere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.