Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a dat demisia din funcția de premier, dar fapta s-a prescris

gaburici

Dosarul privind diploma de studii a fostului premier al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a fost clasat, procurorii anuntând încheierea urmaririi penale în acest caz, informeaza mass-media de la Chisinau.

Cauza a fost clasata la cererea avocatilor lui Chiril Gaburici care au invocat expirarea termenului de prescriptie.

Procuratura Generala a precizat ca infractiunea care i se imputa fostului premier face parte din categoria infractiunilor usoare, cu un termen de prescriptie de 2 ani, pretinsa fapta de care era acuzat Chiril Gaburici fiind comisa acum 20 de ani.

Diploma de studii a lui Chiril Gaburici a ajuns în vizorul politiei în luna martie, dupa ce o investigatie a Ziarului de Garda a scos la iveala mai multe inexactitati în CV-ul acestuia. Ministerul de Interne a întocmit ulterior un dosar pe care l-a transmis Procuraturii Generale, dosarul continând, între altele, expertiza grafica si tehnica a documentelor de studii. Potrivit mass-mediei de la Chisinau, expertiza Ministerului de Interne ar fi aratat ca diploma fostului sef al guvernului moldovean era falsa.

La 12 iunie, la o zi dupa ce a fost audiat de procurori în acest dosar, premierul Chiril Gaburici si-a anuntat demisia. El a explicat la cea vreme ca demisioneaza pentru ca opinia publica sa fie preocupata mai mult de problemele cu care se confrunta Republica Moldova si nu de diplomele sale de studii.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.