Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul lui Buzatu: Expertul evaluator va fi arestat preventiv pentru trafic de influență

judecator justitie

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis vineri contestaţia formulată de expertul Radu Judele, a cărui firmă a făcut evaluarea lucrărilor întreprinse la drumul a cărei modernizare a fost contractată de omul de afaceri Emil Savin, dar judecătorii au decis ca Radu Judele să fie totuși arestat preventiv pentru trafic de influenţă.

"Admite contestaţia formulată de către inculpatul-contestator Judele Radu, (...)împotriva încheierii pronunţate la data de 24 septembrie de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1887/89/2023, încheiere pe care o desfiinţează în parte, în sensul întemeierii dispoziţiei privind luarea măsurii arestului preventiv doar pe infracţiunea de trafic de influenţă. Rejudecând cauza: înlătură din încheierea contestată reţinerea infracţiunii de luare de mită (...) ca temei al luării măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul Judele Radu. Menţine dispoziţia privind luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul Judele Radu doar pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă", se menţionează în motivarea judecătorilor Curţii de Apel Iaşi.

Fostul lider CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu.

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA.

Tribunalul Vaslui a emis, sâmbătă, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.