Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român are un cuvânt decisiv în dosarul nuclear iranian - Directorul AIEA se va întâlni cu oficiali iranieni

AIEA
AIEA

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) urmează să întâlnească în acest weekend cu responsabili iranieni cu rang înalt, a anunţat vineri seară agenţia ONU, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Directorul general interimar al AIEA, Cornel Feruţă, va merge la Teheran sâmbătă pentru a se întâlni cu responsabili iranieni cu rang înalt duminică, 8 septembrie", a informat agenţia într-un comunicat, în contextul în care Iranul şi Statele Unite sunt angajate într-o dispută politică legată de acordul din 2015 privind programul nuclear al Teheranului din care Washingtonul s-a retras.

Citeşte şi: Boala care a răpus-o pe Stela Popescu afectează milioane de români: Simptomele apar foarte târziu

"Vizita se înscrie în cadrul interacţiunilor în curs între AIEA şi Iran", a explicat agenţia, adăugând că aceasta include procesul de "verificare şi supraveghere de către AIEA în Iran în baza" acordului de la Viena privind programul nuclear al Republicii Islamice.

Încheiat în 2015 între Iran şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania), acest acord a permis relaxarea sancţiunilor vizând Teheranul, în schimbul angajamentului iranian de a nu se dota cu arma nucleară.

Ca răspuns la retragerea americană din 2018 şi incapacitatea europenilor de a-l ajuta să ocolească sancţiunile, Teheranul a încetat în iulie să mai respecte unele din angajamentele asumate în termenii acordului şi ameninţă să încalce şi alte obligaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.