Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Rompetrol 2: ÎCCJ judecă luni ridicarea sechestrului

rompetrol

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca luni cererea oficialilor Rompetrol de ridicare a sechestrului pus de procuroii DIICOT în dosarul Rompetrol 2.

Obiectul dosarului îl constituie "contestarea măsurii asiguratorii", adică a sechestrului de circa 3 miliarde de lei pus pe procurorii DIICOT pe activele Petromidia, în dosarul Rompetrol 2. Rompetrol a contestat iniţial sechestrul la Tribunalul Constanţa, dar acesta şi-a declinat competenţa în favoarea Înaltei Curţi, potrivit Economica.net.

Procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul "Rompetrol II" în luna mai, punând sechestre de trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006. Dosarul se referă la presupuse fapte penale derulate atât la privatizarea rafinăriei, cât şi la conversia datoriilor de 603 milioane de dolari către bugetul de stat în obligaţiuni. O parte din bunurile rafinăriei sunt însă şi sub sechestrul pus de Fisc încă din anul 2010, tot în aceeaşi speţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.