Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Schengen - Poliţist bulgar, în uniformă, prins în timp ce transporta migranţi ilegali

dnevnik
migratie politie bulgaria

Poliţia bulgară şi-a arestat miercuri unul dintre proprii agenţi, surprins în timp ce transporta cu o furgonetă 31 de migranţi ilegali pe o autostradă ce leagă frontieră turcă de capitala Sofia, relatează agenţia EFE, anunță Agerpres.

O patrulă a avut suspiciuni asupra vehiculului, astfel că l-a oprit, iar în urma verificării a descoperit în interiorul furgonetei 31 de persoane fără acte, care au declarat că provin din Afganistan şi că doreau să ajungă la frontiera cu Serbia, pentru a-şi continua de acolo drumul către vestul Europei.

''Agentul de poliţie, care conducea în uniformă, a prezentat patrulei legitimaţia sa profesională, într-o încercare evidentă de a evita inspectarea vehiculului'', a declarat procurorul regional din oraşul bulgar Plovdiv.

Poliţistul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat. El a mărturisit că nu este prima dată când transportă migranţi ilegali, susţinând că a făcut acest lucru pentru a-şi putea achita unele datorii financiare personale. Poliţistul a mai spus că migranţii i-au promis 2.000 de euro pentru a-i transporta.

Bulgaria se confruntă din vara trecută cu o creştere substanţială a presiunii migratorii de-a lungul frontierei sale cu Turcia, unde poliţia şi armata bulgară opresc zilnic între 600 şi 1.000 de migranţi, potrivit unor surse de securitate de la Sofia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.