Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două asistente de la Târgu Jiu, sancţionate după ce un pacient aflat în grija lor a fost externat cu răni la mână

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

Două asistente din cadrul Secţiei Medicină Internă I a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu au fost sancţionate cu reducerea salariului de bază cu 10% după ce s-a stabilit că un pacient pe care l-au avut în grijă în urmă cu o lună a fost rănit din cauza neglijenţei acestora, a informat, miercuri, instituţia medicală, notează Agerpres.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a spitalului, comisia de cercetare disciplinară a finalizat raportul în ceea ce priveşte cazul unui pacient internat la începutul lunii aprilie cu probleme respiratorii. În momentul externării, el a fost găsit de către fiica sa cu răni la mâna dreapta şi i-a povestit că o asistentă, atunci când a vrut să îi dea jos flexura, nu a putut desface bandajul, astfel că a folosit o foarfecă, cu care l-a tăiat.

"În baza raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, pe data de 3 mai, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis sancţionarea a două asistente medicale care au avut în grijă pacientul, în perioada internării acestuia în Secţia Medicină Internă I. Astfel, au fost sancţionate două asistente medicale cu 'reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 30 de zile', respectiv cu 'reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile'. În acest sens, urmează să fie emise dispoziţiile de sancţionare disciplinară pentru cele două angajate", se arată în postare.

Aceeaşi sursă precizează că cele două salariate nu au mai fost sancţionate disciplinar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.