Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două asistente medicale, surori gemene, au murit de coronavirus, la 3 zile distanța una față de alta

Două surori gemene, asistente medicale în Marea Britanie, au decedat la interval de câteva zile una de cealaltă, după ce s-au infectat cu Covid-19, scrie BBC.

Katy Davis (37 de ani), asistentă la pediatrie, a murit, marţi, la spitalul din Southampton, în timp ce geamăna sa, Emma, fostă asistentă medicală, a decedat, în acelaşi spital, trei zile mai târziu, scrie news.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

"Întotdeauna au spus că au venit împreună pe lume şi vor pleca împreună. Nu există cuvinte pentru a descrie cât de speciale erau. Tot ceea ce şi-au dorit a fost să-i ajute pe alţii. Încă de când erau mici, se jucau prefăcându-se că sunt doctoriţe sau asistente medicale. Şi-au îngrijit cu dragoste toţi pacienţii, erau oameni excepţionali", a declarat, pentru BBC, sora mai mică a celor două, Zoe.

Potrivit acesteia, cele două femei sufereau şi de alte boli şi nu se simţeau bine de ceva timp.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Katy, care lucra la Spitalul pentru copii din Southampton, a fost testată pozitiv cu Covid-19 la internarea în spital şi a decedat marţi seară. Sora ei geamănă, cu care locuia în aceeaşi casă, a murit vineri.

"Colegii au descris-o drept o asistentă dedicată, care a împărtăşit din cunoştinţele ei pentru a se asigura că pacienţii primesc grija de care au nevoie. Emma Davis a lucrat la acelaşi spital precum sora ei, timp de nouă ani, până în 2013", se arată într-un comunicat al Colegiului Regal al asistentelor medicale.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

În total, 50 de asistente medicale şi-au pierdut viaţa de la debutul pandemiei, în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.