Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două autospeciale de terapie intensivă vor intra în dotarea SJU Baia Mare

Primaria Brasov
autospeciala SMURD ISU

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, urmează să fie dotat cu două autospeciale de terapie intensivă pentru a acoperi distanţele mari în cazul unor intervenţii dificile, a anunţat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Decizia achiziţionării celor două autospeciale pentru terapie intensivă a fost luată în urma consultărilor purtate cu managerul SJU Baia Mare, potrivit Agerpres.

"Am luat decizia împreună cu domnul director Oros (managerul SJU Baia Mare - n.red.) ca anul acesta să investim şi în două autospeciale de terapie intensivă mobilă, astfel încât să putem răspunde tuturor cazurilor speciale, cum a fost şi acum nefericitul eveniment de la Botiza (copil şi adulţi cu arsuri grave - n.red.), accidente de maşină sau alte situaţii de genul ăsta. În acest moment mai avem o singură autospecială de terapie intensivă funcţională în judeţul Maramureş", a spus Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, una dintre autospeciale va fi parcată în municipiul Sighetu Marmaţiei, pentru a reduce timpul de intervenţie în oraşele, satele şi comunele situate în zona de deal a judeţului.

" Dacă luăm în considerare timpii de deplasare din municipiul Baia Mare spre comuna Poienile de sub Munte (140 de km şi traversarea a doi versanţi muntoşi, rutier - n.red.), de exemplu, sau Vişeu ori invers sunt foarte mari. Drept urmare e nevoie ca în Maramureşul istoric să avem cel puţin o autospecială care să răspundă imediat cazurilor de accidente, infarct sau alte tipuri de afecţiuni care necesită terapie intensivă mobilă de urgenţă", a precizat Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a menţionat că SJU Baia Mare a prospectat piaţa privind posibilitatea achiziţionării celor două autospeciale, însă a descoperit că există un număr mic de producători la nivel mondial, iar costul de achiziţie ar putea fi ridicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.