Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două avioane de vânătoare americane au fost aproape să intre în coliziune cu doi parașutiști în Marea Britanie

boeing.com
f-15

Două avioane de vânătoare americane au fost aproape să intre în coliziune cu doi parașutiști în apropiere de Cambridgeshire, Marea Britanie, în cursul unui incident petrecut pe 17 aprilie, relatează MEDIAFAX.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Camera de filmat atașată de casca unuia dintre parașutiștii implicați în incident arată un avion F-15 zburând la mică distanță sub ei, în timp ce aceștia se aflau în cădere, având o viteză de peste 190km/h.

Aflate sub controlul aerian al autorităților britanice responsabile în acest sens, cele două aeronave au fost redirecționate în timpul zborului pe un alt traseu aerian pentru a evita un avion de realimentare.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Aflate inițial sub controlul aerian al unității Foțelor Aeriene Regale (RAF) Coningsby, cu baza în Lincolnshire, avioanele au intrat, după schimbarea traiectoriei, în raza de control a unității RAF Lakenheath, cu baza în Suffolk.

Perioada de timp dintre pierderea conexiunii cu cea dintâi unitate și reconectarea cu cea de-a doua unitate a fost principala cauză a incidentului, astfel încât cei doi piloți nu au putut fi anunțați de pătrunderea în spațiul aerian al centrului de parașutism Chatteris.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

Comisia britanică Airprox, responsabilă de monitorizarea și raportarea situațiilor de proximitate aeriană, adică incidente de apropiere periculoasă cu aeronave, a transmis că procedurile și reglementările nu au fost respectate; astfel, deși cei doi piloți nu au fost informați cu privire la zborul parașutiștilor, aceștia ar fi trebuit să evite zona respectivă sau să întrebe controlorii de trafic aerian.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.