Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două avioane de vânătoare Suhoi SU-27 sunt suspectate că au încălcat spaţiul aerian finlandez

suhoi 27 avion

Două avioane de vânătoare Suhoi SU-27 sunt suspectate că au încălcat spaţiul aerian finlandez marţi după-amiază în largul Helsinki, a anunţat Ministerul finlandez al Apărării, citat de AFP.

Incidentul "s-a produs deasupra Golfului Finlandei în apropiere de Helsinki, în jurul orei locale 14.00 (11.00 GMT)" şi autoritatea de supraveghere a fost sesizată urmând să efectueze o anchetă pentru a confirma încălcarea, a precizat ministerul într-un comunicat.

Cele două aparate "au zburat în spaţiul aerian finlandez timp de circa două minute", a declarat Niina Hyrsky, directoarea pentru comunicare a ministerului, precizând pentru AFP că Finlanda a a ridicat de la sol avioane de luptă F/A-18 Hornet pentru a le identifica.

Aparatele militare ruseşti traversează cu regularitate Golful Finlandei pentru a ajunge în exclava rusă Kaliningrad, între Lituania şi Polonia.

Fostă provincie rusă (1809-1917), în război cu URSS-ul în timpul celui de Al Doilea Război Mondial (1939-1940 şi 1941-1944), Finlanda este o ţară neutră din 1955. Ţara nordică nu este membră a NATO, ca vecina sa Suedia, dar este asociată Alianţei Nord-Atlantice prin diverse programe de cooperare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.