Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două call center-uri în ajutorul refugiaţilor, unul pentru cazare şi unul pentru hrană

STS
call center spital

Primăria municipiului Brăila pune la dispoziţie refugiaţilor din Ucraina două call center-uri care să vină în ajutorul acestora, la numărul de telefon 0786.763.987 aceştia putând suna pentru a-şi găsi un loc de cazare în municipiu, iar la numărul 0787.576.637 pentru a le fi asigurată o masă caldă, potrivit Agerpres.

"Am făcut două call center-uri la nivelul Primăriei, unul cu număr de telefon: 0786.763.987 şi un e-mail cazareucraina@primariabraila.ro , la care pot suna refugiaţii care au nevoie de cazare în Brăila, şi 0787.576.637 şi e-mail ajutucraina@primariabraila.ro , la care pot apela cei care au nevoie de o masă caldă.

La aceste numere răspunde în permanenţă o persoană care vorbeşte atât limba română, cât şi engleză. Am luat legătura şi cu cei din Comunitatea ruşilor lipoveni din Brăila, pentru a ne susţine atunci când va fi nevoie şi cu un translator de limbă rusă.

Colegii care administrează acest Call Center vor suna la toate hotelurile din Brăila, care pot oferi celor care vin din Ucraina cazare gratuită şi vor comunica aceste locaţii. Brăilenii care doresc să pună la dispoziţie un apartament, o casă sau cazare în locuinţa lor pentru persoane care vin din Ucraina pot comunica adresa, persoana de contact, numărul de camere, locuri şi perioada la telefonul sau e-mailul de la call center cazare", a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Potrivit primarului Dragomir, în prezent, în hotelurile din municipiul Brăila sunt cazaţi temporar 300 de ucraineni, iar municipalitatea ia în calcul pentru următoarele solicitări cazarea refugiaţilor în căminele de bătrâni, care vor fi compartimentate astfel încât să existe paliere distincte pentru refugiaţi, persoanele cazate aici urmând să beneficieze şi de o masă caldă pe zi.

"Se vor mai face cazări în căminele primăriei şi în funcţie de posibilităţile legale în spaţiile puse la dispoziţie de alte instituţii publice. (...) Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Brăila va asigura în perioada următoare la cerere o masă caldă. Primăria Brăila va contacta toate restaurantele, fast food-urile şi societăţile de catering din Brăila, pentru a vedea dacă pot şi doresc să ofere o masă caldă în interiorul restaurantului sau prin serviciu de catering la hotelul sau locaţia la care se solicită din partea celor care ajung din Ucraina în Brăila. De transport ne vom ocupa noi dacă nu au această posibilitate", a mai spus Dragomir.

Primăria Brăila a mai anunţat, luni, că a pus la dispoziţie două locaţii unde se vor putea dona produse de igienă, hrană care nu este perisabilă şi îmbrăcăminte sau alte articole, unul la Căminul Cultural din Cartierul Chercea - Strada Comuna din Paris, iar celălalt pe Bulevardul Independenţei, în sediul fostului Liceu Forestier "Constantin Brâncuşi", programul fiind între orele 10,00-18,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.