Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două focare de gripă aviară au fost descoperite în sudul Bulgariei

gripa aviara

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a anunţat, luni, că a descoperit virusul gripei aviare la două ferme de raţe din regiunea Haskovo, din sudul Bulgariei, informează Reuters preluată de Agerpres.

Toate raţele de la o fermă din satul Malevo şi una din satul Garbanovo au fost eutanasiate pentru a împiedica răspândirea virusului, care a fost confirmat de testele de laborator, a informat Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria, fără a preciza de ce tip de gripă aviară este vorba. În plus, a fost instituită o zonă de protecţie de trei kilometri şi o zonă de supraveghere de 10 kilometri, în interiorul cărora este interzisă comercializarea şi transportul păsărilor domestice, sălbatice şi a ouălor.

Descoperirea acestor noi focare vine după ce, la începutul acestei luni, autorităţile veterinare au anunţat că au sacrificat peste 100.000 de pui şi peste 16.000 de raţe după ce virusul gripei aviare a fost descoperit la o fermă de raţe şi una de pui din sudul Bulgariei.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.