Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două incendii au distrus cel puțin două corturi în taberele de migranţi de pe insula Lesbos

Getty Images
migranți, refugiați

Două incendii aparent accidentale au distrus vineri cel puţin două corturi fără a face victime în două tabere de migranţi de pe insula Lesbos şi din Grecia continentală, în timp ce condiţiile de cazare sunt denunţate de mai multe ONG-uri, potrivit unor surse concordante, notează AFP.

În Lesbos, în Marea Egee, incendiul declarat vineri la începutul după-amiezii într-un cort din tabăra Kara Tepe "a fost cauzat probabil de un scurtcircuit după o defectarea unui radiator", a indicat pentru AFP un responsabil al biroului de presă al pompierilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Potrivit unui angajat al taberei, un cort învecinat a fost, de asemenea, distrus de flăcări, fără a se înregistra victime.

Vineri seară, un alt incendiu a izbucnit în faţa unui cort din tabăra Diavata din nordul Greciei continentale, unde locuiesc peste o mie de solicitanţi de azil.

"Incendiul a fost stins rapid, un cort a fost distrus", au informat serviciile de pompieri. Potrivit primelor informaţii, solicitanţii de azil au încercat să aprindă un foc pentru a se încălzi.

Valul de frig care a lovit Grecia de la începutul săptămânii a pus la încercare zecile de mii de solicitanţi de azil din taberele aflate în întreaga ţară.

Tabăra temporară Kara Tepe, unde locuiesc 6.000 de persoane, a fost înfiinţată în grabă în septembrie, pe un teren inundabil şi în bătaia vântului, după două mari incendii care au devastat tabăra Moria de pe insulă, cea mai supraaglomerată şi mai mizerabilă la acea vreme din Europa.

ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului au tras un semnal de alarmă în ultimele zile cu privire la deteriorarea condiţiilor de trai odată cu scăderea temperaturilor în tabăra Kara Tepe şi au solicitat deschiderea de urgenţă a unor biserici şi a altor clădiri încălzite pentru a găzdui în primul rând copiii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.