Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două incendii de litieră de pădure, în Apuseni și Munții Sebeșului

ITV
incendiu de vegetatie

Aproape 50 de pădurari, pompieri şi voluntari acţionează, miercuri seara, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un hectar şi jumătate de litieră de pădure de conifere şi o jumătate de hectar de doborâturi în zona Vîrfului Diudiu, din Munţii Sebeşului, alţi zece pompieri şi localnici intervenind pentru lichidarea unui foc ce s-a întins pe o jumătate de hectar de vegetaţie uscată şi litieră de pădure în Munţii Apuseni, la Gîrda de Sus. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, plutonier major Alina Marescu Dumitrescu, a declarat, pentru AGERPRES, că ambele incendii, ale căror cauze nu se cunosc deocamdată, au fost localizate. 

Pentru stingerea incendiului din zona Vîrfului Diudiu, de pe raza comunei Şugag, acţionează 17 pompieri de la Garda de Intervenţie Sebeş şi Detaşamentul Alba Iulia, patru voluntari de la SVSU Şugag şi 30 de lucrători de la Ocolul Silvic Blaj. 

În ceea ce priveşte forţele angrenate pentru lichidarea incendiului din Apuseni, de la Gîrda de Sus, aici acţionează cinci pompieri de la Staţia Cîmpeni, sprijiniţi de un număr similar de voluntari, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.