Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două judecătoare de Curtea de Apel București, excluse pentru a patra oară din magistratură pentru exercitarea funcției cu rea-credință

inspectia judiciara

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât miercuri, 15 martie 2023, excluderea din magistratură a judecătoarelor Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu, de la Curtea de Apel București, pentru exercitarea funcției cu rea-credință.

Inspectorii judiciari au reținut că „judecătoarele, investite cu soluționarea unui apel, nu s-au pronunțat asupra menținerii, revocării, înlocuirii ori încetării de drept a măsurii preventive și au sancționat cu amendă judiciară procurorul care a redactat contestația la executare ce a făcut obiectul dosarului, fără ca acesta să se încadreze în categoria persoanelor pentru a căror conduită procesuală neconformă legiuitorul a prevăzut respectivă sancțiune.”

MINUTA HOTĂRÂRII:

„Cu unanimitate,

Respinge excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare pentru încălcarea principiului repartizării aleatorii a lucrării nr.22-3119, ca neîntemeiată.

Cu majoritate,

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtelor Panioglu Daniela și Guluțanu Alina Nadia -judecători în cadrul Curții de Apel București.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Panioglu Daniela-judecător în cadrul Curții de Apel București sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I din acelaşi act normativ.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Guluțanu Alina Nadia - judecător în cadrul Curții de Apel București sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cu opinie separată în sensul respingerii acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtelor Panioglu Daniela și Guluțanu Nadia -judecători în cadrul Curții de Apel București pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate.”

Excluse a patra oară

Judecătoarele Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu au mai fost excluse de trei ori din magistratură, de secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM în componența anterioară anului 2023. Motivele excluderilor, AICI!

Anterior, judecătoarea Daniela Panioglu a fost sancționat pentru mai multe ori încălcări ale Codului deontologic și pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute la art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004, constând în adoptarea unui comportament inadecvat față de colegul de complet, aceasta urlând, țipând și aruncându-i cu un dosar în cap în timpul deliberării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.