Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două judecătoare din CSM cer MĂSURI URGENTE în urma înregistrărilor cu procurorii DNA: 'E necesară reacția Parchetului General şi Ministerului Justiţiei'

csm

Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că şi instanţele sunt îngrijorate şi preocupate cu privire la relatările referitoare la o serie de aspecte vizând activitatea unor procurori din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, că este absolut necesară o reacţie din partea factorilor de decizie şi că se speră că ceea ce s-a spus în spaţiul public nu este un fenomen.

Citește și: Ministrul Eugen Teodorovici, schimbare RADICALĂ! Cum vrea să EVITE o RISIPĂ anuală de ZECE milioane de euro

"Este absolut necesară o reacţie din partea factorilor de decizie, în special Parchetul General şi Ministerul Justiţiei, fiecare, potrivit atribuţiilor constituţionale şi legale, în situaţia expusă opiniei publice în ultimele zile. Nu putem să negăm că nu vedem şi nu auzim aceste lucruri, e o chestiune care trebuie lămurită, fie că e lămurită administrativ, penal, disciplinar, nu ştim, mecanismele sunt la îndemâna celor care au putere de decizie. Inspecţia Judiciară deja a pornit verificările, rămâne să vedem care va fi demersul Parchetului General şi care va fi demersul ministrului Justiţiei. Societatea românească trebuie să primească un răspuns. Nu putem să spunem că lucrurile acestea nu s-au spus. Nu e vorba despre generalităţi pentru că sunt indicate chestiuni punctuale, iar acestea trebuie verificate (...) Pentru că şi instanţele sunt îngrijorate şi preocupate, noi sperăm că ce s-a spus în spaţiul public nu e un fenomen, deci nu cred că e un fenomen, sunt oameni care îşi fac treaba cu mult devotament, cu profesionalism", a arătat Gabriela Baltag, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce meserie BĂNOASĂ are Andreea Cosma și cui i-a DONAT un apartament

Reprezentanta CSM a precizat că deocamdată nu se ştie ce s-a întâmplat în concret la DNA Ploieşti, nu se pot face niciun fel de acuzaţii, mai ales că "pentru un judecător prezumţia de nevinovăţie este literă de lege până la capăt, când avem o soluţie, dacă este vreo soluţie în materie penală definitivă".

"Nici într-un caz nu vrem să facem acuzaţii, dar nici nu vrem ca lucrurile să rămână nerezolvate, neclarificate (...) Nu cred că e o situaţie necunoscută, lucrurile s-au mai expus în spaţiul public, nu au avut această amploare. Noi, la rândul nostru, am avut unele reclamaţii la nivel de Consiliu, plecate de la anumite aspecte pe care le-am verificat punctual, le-am trimis spre Inspecţie şi le-au verificat. Nu cred că e o chestie care nu s-a ştiut, nu ştiu dacă aspectele de acolo, de la DNA Ploieşti, au fost cunoscute. Aşa apar că ar fi fost cunoscute demult, că ar fi fost aduse la cunoştinţă, dacă ele au fost aduse la cunoştinţă sunt convinsă că au existat şi verificări de la nivel central şi e bine să le cunoaştem. Şi partea centrală trebuie să explice dacă a cunoscut sau nu această situaţie şi dacă au fost înregistrate sesizări e bine de văzut dacă au primit o rezolvare. Nicio poziţie nu se închide fără un răspuns", a argumentat judecătoarea Gabriela Baltag.

Citește și: Mutare de proporții! Frații „Dedeman” ATACĂ o nouă piață – Unde vor să se IMPUNĂ

Ea a adăugat că lucrurile sesizate trebuie de îndată examinate, analizate şi trebuie să se vină cu o soluţie cât mai repede, indiferent ce natură va avea aceasta.

"Nu ne face onoare acest scandal, dar este important că, dacă există o problemă, să o identificăm şi să o rezolvăm. Nu are niciun sens, dacă problemele sunt, ele trebuie scoase şi arătate unde sunt deficienţele, arătat ce anume s-a întâmplat, pentru că nu ne putem vindeca altfel, dacă suntem bolnavi", a susţinut Gabriela Baltag.

Citește și: EXCLUSIV! Generalul Pahonțu, coleg de liceu și apropiat de un lider PSD

Şi judecătoarea Evelina Mirela Oprina, de asemenea membru al CSM, a arătat, în conferinţa de presă la Târgu Mureş, că nu trebuie făcută o legătură între aceste acuzaţii şi procesul modificării legilor justiţiei.

"Nu cred că ar trebui să creăm o legătură cu procesul acesta al legilor justiţiei, ele îşi urmează cursul firesc, dacă apar astfel de probleme, neregularităţi, vulnerabilităţi, trebuie identificate şi luate măsuri dacă se impune aşa ceva", a spus Evelina Oprina.

Citește și: Noi victime ale „Revoluției Fiscale”! Cine a primit salarii cu 1.000 de lei mai mici

Reprezentantele CSM, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, au participat, miercuri, la bilanţul activităţii pe anul 2017 a Curţii de Apel Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.