Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Termen de DOUĂ LUNI pentru ION ILIESCU - VICII în procedura de citare, după ce s-a constatat decesul unor părți vătămate

www.antena3.ro
Ion Iliescu Petre Roman

Fostul președinte al României, Ion Iliescu și ceilalți inculpați din dosarul Revoluției răsuflă ușurați după primul termen de judecată în faza camerei preliminare.

Instanța a stabilit după ore întregi în care a strigat părțile civile și vătămate din dosar amânarea altor discuții pentru 21 februarie 2020.

Vineri două părți din dosar, dintre care una arestată preventiv într-un alt dosar, au cerut amânarea discuțiilor pentru a avea timp să studieze întreg dosarul Revoluției.

Totodată judecătorul de cameră preliminară a constatat și o lipsă de procedură privind citarea mai multor părți vătămate.

Citește și: Buluceală la ÎCCJ: dosarul Revoluției paralizează instanța supremă / VIDEO FOTO

În unele cazuri s-a constatat că persoanele citate decedaseră iar în altele că acestea nu mai locuiau la adresele cunoscute la momentul efectuării anchetei.

Astfel, judecătorul Florentina Dragomir a admis cererile de amânare și a stabilit un termen lung, pentru ca toate părțile interesate să studieze dosarul și a menționat că acesta este singurul termen care se acordă pentru acest motiv.

La ședința de judecată a participat și procurorul Secției Parchetelor Militare Cătălin Ranco Pițu, cel care a semnat rechizitoriul din acest caz.

Citește și: VIDEO Incident la ÎCCJ: echipaj SMURD acordă îngrijiri medicale la fața locului

La instanța supremă au fost prezente vineri aproximativ 600 de părți vătămate dintre cele aproximativ 5.000 citate.

Instanța a luat măsuri excepționale de organizare și a transformat holul principal interior al ICCJ în sală de judecată.

Citește și: Decizie de ULTIM MOMENT - ÎCCJ a stabilit primul termen în dosarul Revoluţiei, în care Ion Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii

Au fost aduse bănci iar audiția din sala efectivă de judecată în holul mare a fost asigurată prin montarea mai multor boxe satelit, inclusiv în exteriorul instanței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.