Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două milioane de litri de gunoi de grajd lichid s-au scurs într-un lac din Germania

agrointel.ro
gunoi grajd cal

Aproximativ două milioane de litri de gunoi de grajd lichid s-au scurs dintr-un rezervor de depozitare defect şi au contaminat două pâraie şi un lac în vestul Germaniei, au declarat marţi oficiali locali, relatează miercuri dpa.

Incidentul produs la o fermă din oraşul Velbert a avut loc luni seara, la câţiva kilometri spre nord în lacul Baldeney, lângă oraşul Essen.

"Valul a trecut acum", a afirmat marţi Daniela Hitzemann, purtător de cuvânt al districtului Mettmann, după ce fluxul de gunoi de grajd s-a diminuat, iar lucrătorii au început operaţiunea de curăţare.

Potrivit primelor informaţii, contaminarea nu a avut niciun efect asupra surselor locale de apă potabilă. Există puţuri de-a lungul rutei de curgere, dar sunt atât de adânci încât nu sunt afectate, deşi au fost descoperiţi peşti morţi în zonele contaminate.

Mirosul de la gunoiul de grajd a fost resimţit în anumite părţi din Essen. Potrivit unor surse, incidentul ar fi fost cauzat de o etanşare deficitară a rezervorului, care are o capacitate de 2.000 de metri cubi, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.