Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două noi puncte de frontieră România - Ucraina pentru a facilita traficul de mărfuri

capital.ro
romania ucraina

Ucraina și România lucrează la deschiderea a două noi puncte de control pentru mărfuri la frontiera lor comună.

Ukrinform a preluat informația de la Agenția de Stat pentru Refacerea și Dezvoltarea Infrastructurii a Ucrainei, relatează Ukrinform

Reprezentanți ai agenției și serviciului vamal ucrainean au discutat chestiunea construcției punctelor la graniță cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina, Victor Micula. S-a discutat și despre deschiderea de puncte noi.

„Ucraina și România lucrează la noi proiecte de puncte de control pentru mărfuri la Bila Kriniția-Climăuți și Bila Țerkva-Sighetu Marmației”, afirmă un comunicat.

Agenția operează în prezent două puncte la frontieră: Solotvino-Sighetu Marmației în regiunea Zakarpattia și Porubne-Siret în regiunea Cernăuți.

Aceasta a precizat că pe timp de război punctele de control au devenit zone de importanță strategică pentru dezvoltarea și susținerea potențialului de export-import, astfel că în 2024 Agenția are ca prioritate mărirea capacității și reconstrucția acestor puncte și a infrastructurii aferente lor.

Proiectul „USAID Economic Support to Ukraine Project” a inspectat deja 20 din cele 42 de puncte de control rutiere, feroviare și portuare ale Ucrainei de la granițele cu Moldova, Polonia, Slovacia și România; la patru puncte considerate prioritare au început modernizări de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.