Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane au fost arestate preventiv: Acuzaţii cu privire la armamentul folosit în atentatele din ianuarie 2015

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un bărbat şi o femeie au fost plasaţi în arest preventiv în cadrul anchetei cu privire la furnizarea de armament legat de atentatele de la Charlie Hebdo şi de la un spermarket cu specific evreiesc din Paris, în ianuarie 2015, au declarat marţi surse concordante pentru AFP. O femeie a fost arestată luni în Haute-Marne, iar un bărbat în Ardeni, de către anchetatori din cadrul Subdirecţiei antiteroriste (Sdat), a precizat o sursă judiciară.

Investigaţiile caută să stabilească dacă ei au putut juca un rol de ”intermediari” în furnizarea armelor folosite de către atacatori, a adăugat o sursă apropiată anchetei. Pe 7 ianuarie 2015, autorii atentatului de la sediul revistei satirice - fraţii Chérif şi Saïd Kouachi - au ucis 12 persoane. A doua zi, Amédy Coulibaly a ucis o poliţistă municipală la Montrouge (Hauts-de-Seine), după care a împuşcat, pe 9 ianuarie, patru bărbaţi de confersiune iudaică, într-o luare de ostatici la un supermarket cuşer în estul capitalei franceze.

Ancheta s-a accelerat în ultimele luni, odată cu inculparea a şase noi suspecţi, începând din aprilie. Treisprezece bărbaţi sunt în prezent inculpaţi, suspectaţi în diverse grade că i-au oferit un ajutor logistic lui Amédy Coulibaly. Toţi neagă că au ştiut ceva despre planul terorist. Însă, la doi ani şi jumătate de la atacuri - primele dintr-un val de atentate jihadiste fără precedent în Franţa, soldate cu 241 de morţi din 2015 - investigaţiile nu au stabilit de unde şi cum şi-au procurat fraţii Kouachi arsenalul.

Anchetatorii nu au reuşit nici să decripteze mesajele din e-mailurile celor trei atacatori. Alte zone de umbră rămân, de asemenea, inclusiv cu privire la eventuali complici sau comanditari din cadrul unor mişcări aflate în legătură cu grupările Statul Islamic sau Al-Qaida. Anchetatorii se întreabă totodată dacă Amédy Coulibaly este cel care a rănit prin împuşcare, pe 7 ianuarie 2015, un bărbat care făcea jogging la Fontenay-aux-Roses (Hauts-de-Seine), conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.