Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane au fost internate cu COVID-19, iar alte şase au fost externate, în ultimele 24 de ore, în Suceava

Facebook
covid 19 coronavirus

Două cazuri noi de COVID-19 au fost internate în spital, în ultimele 24 de ore, iar alte şase persoane declarate vindecate au fost externate, a anunţat, miercuri, Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, din totalul celor 528 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, 111 sunt diagnosticaţi cu COVID-19 şi 108 pacienţi sunt în zona tampon, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Dintre pacienţii cu COVID-19 internaţi, 66 prezintă forme medii ale bolii, 31 forme uşoare, iar 14 pacienţi cu forme grave sunt internaţi în Secţia ATI, şapte fiind ventilaţi mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 17 pacienţi COVID-19 şi 12 persoane sunt suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului se înregistrează un număr de 3.609 de persoane declarate vindecate.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi COVID-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Citește și: Rusia începe distribuirea vaccinului împotriva coronavirusului: Va asigura o imunitate pentru o perioadă între cinci luni şi doi ani

Potrivit distribuţiei cazurilor COVID-19 pe unităţi administrativ teritoriale (UAT), din totalul de 114 UAT-uri, 56 nu au niciun caz de infecţie în evoluţie, 31 au câte un caz în evoluţie, 21 au sub cinci cazuri, trei au sub zece cazuri în evoluţie, iar trei au peste zece cazuri în evoluţie.

Totodată, Prefectura a informat că în judeţ există patru laboratoare/unităţi de specialitate care au capacitatea şi oferă, la cerere, posibilitatea recoltării şi testării pentru COVID-19, pentru persoanele care nu fac parte din categoriile de risc. Este vorba despre laboratoarele de la Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Municipal Vatra Dornei şi alte două private.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.