Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane bănuite de înfiinţarea a două culturi de canabis în zona limitrofă a comunei Valea Crişului, din judeţul Covasna, au fost arestate preventiv

lan de canabis

Două persoane bănuite de înfiinţarea a două culturi de canabis în zona limitrofă a comunei Valea Crişului, din judeţul Covasna, au fost arestate preventiv, în urma efectuării unor percheziţii la care au fost descoperite câteva zeci de plante de canabis, informează, sâmbătă, Poliţia Română şi DIICOT.

"La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Covasna, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Covasna, şi 5 mandate de aducere, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieşit că, în primăvara anului 2023, unul dintre bănuiţi ar fi înfiinţat, în zona limitrofă a comunei Valea Crişului, din judeţul Covasna, în apropierea unei ferme, două culturi de canabis formate din 50, respectiv 40 de plante, pe care le-ar fi îngrijit împreună cu cel de-al doilea bănuit", se precizează într-un comunicat transmis de Poliţia Română.

Ulterior, la sfârşitul lunii august, cele două persoane ar fi recoltat din prima cultură de 50 de plante, circa 40 de plante ajunse la maturitate, cu înălţimea de 60-70 de centimetri, prezentând ramificaţii şi inflorescenţe, iar din a doua cultură, de 40 de plante, la începutul lunii octombrie, unul dintre ei ar fi recoltat alte 20 de plante de canabis, toate având înălţimea de aproximativ 3 metri. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate 21 de plante mature de canabis, cu dimensiuni între 2 şi 3,5 metri, 2 plante de canabis de aproximativ 1 metru, 5 grame de ciuperci, 30 de grame de fragmente vegetale şi inflorescenţe de canabis, 2 telefoane mobile, 104 petarde de clasa 3, precum şi un recipient din sticlă ce conţine mercur şi obiecte de îmbrăcăminte, evidenţiază sursa citată.

Cele două persoane bănuite au fost conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Covasna pentru audiere, iar faţă de acestea s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Covasna.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a bănuiţilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Biroului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, mai menţionează comunicatul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.