Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane din Harghita, reţinute într-un dosar de trafic de droguri. Un elev a fost prins cu canabis în şcoală

viataverdeviu.ro
canabis

Două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Harghita, fiind cercetate pentru trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse, fără autorizaţie prealabilă, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, într-un dosar în care au fost efectuate, la Miercurea-Ciuc, mai multe percheziţii şi un elev a fost prins cu canabis în incinta unei unităţi de învăţământ, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Harghita, pe parcursul anului 2022, inculpaţii au comercializat, în mod repetat, droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori, inclusiv minori, din judeţul Harghita.

Măsurile au fost dispuse după ce unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant de către organele de cercetare penală în momentul în care a vândut cantitatea de aproximativ 5 grame de canabis.

Sursa citată precizează că, pe parcursul acţiunii, un elev minor a fost depistat, în incinta unităţii de învăţământ în care învaţă, având asupra sa circa un gram de canabis.

"Activităţile au fost urmate de punerea în aplicare a 19 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Miercurea-Ciuc, în urma cărora au fost identificate şi ridicate circa 70 de grame canabis şi 10 grame NPS ("Kristal"), comprimate de Xanax, 5 grindere şi mai multe cântare de precizie, terminale mobile şi suma de 3.700 lei, 14 persoane fiind conduse la audieri", se arată în comunicat.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, suportul tehnic fiind asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul IPJ Harghita şi jandarmi ai IJJ Harghita, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.