Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane reţinute după ce au făcut cumpărături cu carduri furate

dosare

O femeie în vârstă de 39 de ani şi un tânăr în vârstă de 18 ani, care ar fi făcut cumpărături, inclusiv online, folosind două carduri furate, au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale, au informat miercuri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie judeţean (IPJ) Olt, potrivit Agerpres.

În cauză cercetările sunt efectuate de poliţişti de la Serviciul de investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, pentru infracţiunile de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în cauză au fost efectuate în ziua de 6 februarie trei percheziţii domiciliare în comuna Milcov din judeţul Olt, la persoanele bănuite.

Acestea ar fi sustras în luna octombrie 2023 două carduri bancare şi ar fi făcut cumpărături în valoare de 14.000 lei, de la magazine din Slatina şi de la comercianţi online din afara ţării.

"În fapt, din cercetări a rezultat că la data de 16.10.2023, persoane necunoscute au sustras două carduri bancare, cu care ar fi efectuat tranzacţii financiare frauduloase, în valoare de 14.000 lei, la comercianţi de pe raza mun. Slatina, jud. Olt, precum şi on-line la comercianţi din afara ţării, respectiv Shein, Wish, Zalando, etc. În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptelor, precum şi bunuri ce ar fi provenit din comiterea faptelor", a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Totodată, în urma percheziţiilor, şase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi două dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore.

Faţă de cele două persoane reţinute vor fi făcute miercuri propuneri corespunzătoare procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt şi Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.