Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane s-au înecat în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au afectat vestul Greciei

Twitter
inundatii

Două persoane s-au înecat după ce barca cu vele în care se aflau s-a scufundat în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au afectat Grecia, au declarat luni responsabili din cadrul gărzii de coastă, citaţi de Reuters potrivit Agerpres.

Furtunile au lovit vestul Greciei în weekend provocând inundaţii puternice şi perturbări ale transportului.

"Barca în care se aflau cele două persoane dispărute s-a scufundat din cauza vânturilor puternice în debarcaderul oraşului Antirio", a declarat un responsabil din cadrul gărzii de coastă.

Ulterior, corpurile celor doi dispăruţi au fost găsite de paza de coastă.

Circulaţia pe o parte din drumurile către peninsula Peloponez a fost întreruptă din cauza inundaţiilor extinse, au declarat oficiali din cadrul poliţiei.

În Kineta, o staţiune pe malul mării, aflată la vest de Atena, circulaţia rutieră a fost sever afectată în urma căderilor de pietre şi a torenţilor de noroi. În 2018, aceeaşi regiune a avut de suferit de pe urma unui puternic incendiu de pădure.

Serviciul de protecţie civilă a cerut autorităţilor municipale să fie în alertă. Serviciul de pompieri local a primit zeci de apeluri pentru evacuarea apei din casele inundate, în timp ce şcolile din regiunea Atena s-au deschis luni cu două ore mai târziu din cauza vremii proaste.

Potrivit meteorologilor, condiţiile meteo nefavorabile se vor deplasa spre est înainte de a-şi reduce intensitatea spre sfârşitul zilei de luni.

În noiembrie 2017, 24 de oameni au murit din cauza viiturilor care au lovit oraşul Mandra, situat la vest de Atena, iar şapte şi-au pierdut viaţa în urma unei furtuni subite care a lovit nordul Greciei în luna iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.