Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane şi o firmă, acuzate că au exploatat peste un milion de tone de agregate minerale, fără a deţine autorizaţie - Prejudiciu de peste 4 milioane lei

dosare

Două persoane fizice şi o persoană juridică au fost trimise în judecată, pentru evaziune fiscală, fiind acuzate că au exploatat ilegal peste un milion de tone de agregate minerale şi nu au achitat redevenţele datorate, potrivit news.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi, două persoane fizice şi o persoană juridică, pentru evaziune fiscală în formă continuată şi executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărirei.
”În perioada 2020-2021 inculpaţii-persoane fizice au exploatat de pe o parcelă situată în extravilanul loc alităţii Horia, comuna Vladimirescu, judeţul Arad,  un volum de 1.094.394 tone agregate minerale, fără a deţine permis sau autorizaţie de concesiune, autorizaţie de mediu, respectiv aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor şi fără a aduce terenul la starea iniţială”, se arată într-un comunicat de presă, de luni al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Potrivit sursei citate, inculpaţii au valorificat şi comercializat agregate minerale exploatate de pe acel teren, omiţând evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a tuturor operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate şi neachitând redevenţele miniere datorate, cauzând un prejudiciu în sumă de 4.006.401,83 lei.
”Urmare a invitaţiilor ANAF-AJPF Arad, unul dintre inculpaţi-persoană fizică- a refuzat în mod nejustificat să prezinte documentele contabile organelor fiscale. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii, în vederea garantării recuperării prejudiciului şi a cheltuielilor judiciare”, se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.