Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului

cdnph.upi.com
rachete

Două rachete au fost lansate marţi din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, a anunţat armata israeliană, adăugând că a ripostat cu o serie de tiruri care vizează Hamas, la două săptămâni după un episod de violenţă între statul evreu şi un grup armat din Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Avioane de vânătoare au lovit obiective teroriste ale Hamas în Fâşia Gaza", a indicat armata israeliană într-un comunicat. 

Potrivit forţelor statului evreu, un loc de fabricare de arme şi infrastructuri subterane se aflau printre ţintele atacului cu rachete. 

Cel puţin două obiective ale Hamas, mişcare islamistă palestiniană la putere în Gaza, au fost lovite, precum şi un obiectiv controlat de Jihadul Islamic, un alt grup armat palestinian, a declarat o sursă apropiată serviciilor de securitate din Gaza. 

Marţi, sirena a sunat în jurul oraşului israelian Sderot, în apropierea enclavei palestiniene.

Citește și: Semantarii Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian se reunesc în Viena în decembrie

''Două tiruri au fost identificate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian'', a declarat armata, precizând că una dintre cele două rachete a fost interceptată de scutul anti-rachetă israelian ''Iron Dome'' şi fără a specifica ce s-a întâmplat cu celălalt proiectil. 

Aceste tiruri survin la aproximativ două săptămâni de la încheierea unei serii de violenţe între Gaza şi Israel. 

La 12 noiembrie, armata israeliană a efectuat o operaţiune ţintită pe teritoriul palestinian împotriva unui comandant al Jihadului islamic, care a ripostat cu rachete spre Israel. 

În ripostă, armata israeliană a intensificat atacurile asupra enclavei vizând, potrivit acesteia, elemente ale Jihadului islamic. 

După două zile de confruntări, care s-au soldat cu 35 de morţi în Fâşia Gaza şi niciunul în Israel, vizat de 450 de rachete trase de palestinieni, Jihadul Islamic şi statul evreu au convenit asupra unui armistiţiu fragil care a intrat în vigoare la 14 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.