Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două spectacole ale Trupei orădene 'Iosif Vulcan', selectate la Festivalul Naţional de Teatru

Agerpres.ro
teatru bihor oradea

Două spectacole ale Trupei orădene "Iosif Vulcan" au fost selectate să participe la Festivalul Naţional de Teatru, a informat miercuri secretarul literar al Teatrului Regina Maria, Florina Dometi.

Potrivit comunicatului remis, Teatrul Regina Maria va participa la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) cu două spectacole ale Trupei Iosif Vulcan: "Trei femei înalte" de Edward Albee, regia Diana Păcurar şi "Moştenirea norocului" de Thanasis Papathanasiou şi Mihalis Reppas, în regia lui Radu Nichifor.

Selecţia a fost realizată ediţia aceasta de către criticii Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki şi Claudiu Groza, care au ales 38 de spectacole din ţară, ce s-au încadrat în conceptul "Creaţia. Recreaţia. Re-creaţia", care subsumează şi secţiunile FNT.

Spectacolul "Trei femei înalte" se regăseşte în secţiunea Creaţia.Feminin, o subsecţiune dedicată creaţiei regizoarelor, "un desant artistic fără precedent în istoria scenei autohtone" (Claudiu Groza), iar "Moştenirea norocului", în secţiunea Recreaţia, care "încearcă să surprindă un portret al lumii în tuşe parodice, comice, chiar cu umor negru, dar nu în cheie facilă, ci ca un fel de reacţie a noastră prin zâmbet la vremurile bizare pe care le trăim" (Claudiu Groza), relatează Agerpres.ro.

Festivalul Naţional de Teatru se va desfăşura în perioada 6-14 noiembrie, în format online, din cauza restricţiilor impuse de pandemie şi, pe lângă cele 38 de spectacole din ţară, în program se vor regăsi şi instalaţii performative şi vizuale, producţii din străinătate şi evenimente conexe, dar şi o secţiune comemorativă dedicată artistului şi preşedintelui UNITER Ion Caramitru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.