Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două spitale din Galați decontează cheltuieli COVID de aproape 7 milioane de euro cu ajutorul fondurilor europene

The Local Italy
spital coronavirus

Două spitale din Galați vor deconta cheltuieli făcute în timpul pandemiei COVID de aproape 7 milioane de euro cu ajutorul fondurilor europene, în baza unui contract semnat de Consiliul Județean.

Este vorba despre decontarea sumelor cheltuite în perioada pandemiei pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei și a Spitalului de Pneumoftiziologie cu materiale de protecție, materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente medicale, conform Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat luni un contract cu fonduri europene, în valoare de 33.5 milioane de lei.

„În perioada pandemiei, pentru gestionarea acestei crize sanitare, Consiliul Județean, Spitalul de Urgență Galați și Spitalul TBC au investit zeci de milioane de lei pentru achiziționarea a sute de mii de materiale de protecție și consumabile, mii și mii de litri de soluții dezinfectante sau sute de echipamente medicale pentru diagnosticarea și tratarea pacienților Covid-19, inclusiv aparate de ventilație, concentratoare de oxigen și monitoare de funcții vitale. Astăzi, după o muncă de aproape doi ani, am reușit să recuperăm peste 33,5 milioane de lei din banii cheltuiți, cele două spitale fiind în prima linie de luptă cu noul coronavirus”, a anunțat președintele CJ Galați.

Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul TBC, toate din orașul Galați, dar și Spitalul Municipal din Tecuci, au obținut până în prezent peste 80 de milioane lei, fonduri europene, pentru decontarea cheltuielilor COVID. Banii vor fi folosiți pentru dotarea și modernizarea unităților medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.