Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două spitale din Kiev, evacuate de urgență de teama unor atacuri rusești

cnn.com
rusia ucraina razboi atac kiev

Primăria Kievului a anunţat vineri evacuarea de urgenţă a două spitale din capitala ucraineană, între care şi o unitate pediatrică, de teama unor lovituri ale forţelor ruse asupra acestor unităţi, după ce mai multe canale de Telegram ruseşti au difuzat o înregistrare video în care se afirmă că aici s-ar adăposti militari ucraineni, relatează AFP şi Unian.

"Oraşul începe evacuarea de urgenţă a două spitale, inclusiv a unui spital pentru copii (...) deoarece o înregistrare video este difuzată pe scară largă în mediile online anunţând de facto un atac inamic asupra acestor unităţi medicale", a anunţat primăria pe Telegram.

În înregistrarea video menţionată se afirmă că două spitale de pe strada Bogatîrska, de la periferia nordică a Kievului, adăpostesc soldaţi care "se ascund în spatele unor copii bolnavi". Aceşti "terorişti (...) vor primi cu toţii pedeapsa pe care o merită", ameninţă un individ în video.

"Este o minciună absolută şi o provocare a inamicului, care încearcă să o utilizeze pentru a lovi infrastructurile sociale ale capitalei", a acuzat Primăria Kievului, dând asigurări că face tot posibilul "pentru a muta pacienţii şi medicii în alte unităţi medicale din capitală".

De la începutul invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, au fost înregistrate cel puţin 1.682 atacuri împotriva unităţilor medicale din Ucraina, potrivit cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicate la începutul lunii aprilie.

Aceste lovituri au făcut cel puţin 128 de morţi şi 288 de răniţi în rândul personalului medical şi al pacienţilor, conform OMS, care a semnalat o "escaladare îngrijorătoare" în cursul primelor luni ale acestui an, cu aproape un atac pe zi între lunile ianuarie şi martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.