Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două spitale din Timiș vor primi 68 de milioane de lei din PNRR pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale

Inquam Photos/ Octav Ganea
PNRR Planul National de Relansare si Rezilienta

Două dintre spitalele aflate în subordinea Municipalităţii timişorene vor beneficia de 68 de milioane de lei din fonduri PNRR, pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale, fondurile urmând să se deruleze prin Primăria Municipiului Timişoara (PMT) în calitate de ordonator principal de credite.

Cele două unităţi medicale sunt Spitalul Municipal şi Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu".

"Este una din problemele grave ale sistemului de sănătate, care are nevoie de măsuri urgente. Cele două proiecte câştigate depăşesc 13 milioane de euro, bani care vor fi investiţi pentru ca pacienţii să aibă condiţii de spitalizare sigure, la standarde europene. Le mulţumesc echipelor de proiect din cele două unităţi medicale şi din Primărie pentru munca depusă pentru atragerea de bani europeni cu care putem moderniza şi creşte calitatea actului medical pentru timişoreni", a transmis primarul Dominic Fritz, luni, printr-un comunicat.

Spitalul Municipal va primi finanţare de peste 34 milioane lei pentru investiţii în aparatura necesară pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale. Vor fi achiziţionate aparate de microbiologie, utilizate pentru detectarea prezenţei microorganismelor. Totodată va fi recompartimentat Blocul Operator 1 de la Clinicile Noi, care include trei săli de operaţie. Spaţiile în care se derulează activităţile de ATI şi transfuzii vor fi aduse la standarde optime de funcţionare. Va fi implementat un sistem digital de control al accesului în blocul operator (un scaner care evaluează cât este de aseptică mâna chirurgului şi în baza căruia se face accesul în sala de operaţii), potrivit Agerpres.

Alocarea financiară va permite şi reabilitarea şi dotarea unei alte clădiri primite în administrare de la PMT, unde se va amenaja o staţie centrală de sterilizare care va fi utilizată pentru aparatura şi instrumentarul de la toate cele cinci blocuri operatorii ale Spitalului Municipal.

Celălalt proiect este cel depus de Spitalul de Copii şi va primi o finanţare de peste 34 milioane de lei prin PNRR.

Aceste proiecte vor creşte calitatea serviciilor medicale pentru locuitorii Timişoarei, reducând riscurile pentru sănătatea pacienţilor şi oferind condiţii semnificativ mai bune pentru derularea actului medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.