Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două trenuri au deraiat în Elveția, posibil din cauza vântului puternic

straitstimes.com
tren-deraiat

Două trenuri regionale au deraiat vineri în Elveţia, la doar câteva zeci de kilometri unul de celălalt şi la ore apropiate, provocând rănirea mai multor persoane, a anunţat poliţia cantonală din Berna, relatează AFP, conform news.ro.

Primul tren a deraiat în jurul orei 16.30, între Lüscherz şi Biel, iar al doilea circa 20 de minute mai târziu, în apropiere de Büren zum Hof, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Flurina Schenk.

Ea a adăugat că operaţiunile de salvare - poliţie, ambulanţe şi pompieri - erau încă în curs de desfăşurare la începutul serii. În ambele cazuri, "există mai mulţi răniţi", a precizat ea.

Poliţia nu a fost în măsură să explice cauzele deraierilor succesive care au avut loc la nord de capitala elveţiană. Cea de-a doua deraiere a fost probabil cauzată de rafalele foarte puternice de vânt care au traversat vineri Elveţia, potrivit RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn).

În cazul primei deraieri, "partea din spate a trenului s-a răsturnat pe partea dreaptă", a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei. Accidentul a avut loc pe linia de pe malul lacului Biel, operată de compania Aare Seeland mobil (Asm).

Un sistem de joasă presiune, având centrul în sudul Angliei, a generat vânt puternic în unele părţi ale Europei, inclusiv în Elveţia, a anunţat MeteoSwiss. Cele mai puternice rafale au fost în general însoţite de ploi şi furtuni.

În cursul dimineţii, MeteoSwiss a avertizat că rafalele se vor apropia de 80 până la 110 km/h în zonele de câmpie şi de 100 până la 140 km/h la munte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.