Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Douăzeci şi doi de membri ai temutei bande MS-13 au fost inculpaţi la Los Angeles pentru omoruri deosebit de violente- Sunt pasibili de pedepsa capitală

scaun electric

Douăzeci şi doi de membri ai temutei bande MS-13 au fost inculpaţi la Los Angeles pentru comiterea unor omoruri deosebit de violente în ultimii doi ani, fiind pasibili de pedepsa capitală, transmite AFP potrivit Agerpres.

Conform rechizitoriului dat publicităţii marţi, majoritatea inculpaţilor au luat parte la şapte omoruri comise cu macete, cuţite şi bâte de baseball. Majoritatea cadavrelor au fost abandonate într-o pădure la nord-est de metropola californiană.

Inculpaţii fac parte dintr-o subgrupare deosebit de violentă a MS-13, denumită 'Fulton clique', care acţionează în zona Los Angeles şi care a recrutat recent tineri imigranţi veniţi din America Centrală.

Potrivit autorităţilor, recruţii trebuiau să treacă testul de intrare în bandă omorând un rival sau pe cineva văzut de aceasta drept o ameninţare.

Spre exemplu, în 2017, un rival bănuit că distrusese un grafitti al MS-13 a fost prins şi dus în pădure, unde şase membri ai bandei l-au omorât cu macete, i-au tranşat cadavrul, i-au scos inima şi l-au aruncat într-un canion.

'Am eliminat de pe străzi în jur de 20 de persoane asociate cu cea mai violentă grupare a MS-13 la Los Angeles, unde banda este suspectată că a ucis 24 de oameni în ultimii doi ani', a declarat procurorul federal Nick Hanna.

Potrivit acestuia, banda este responsabilă în ultimele două decenii de violenţe fără precedent, iar unii dintre acuzaţi riscă pedeapsa capitală.

Temuta MS-13 - sau Mara Salvatrucha - a apărut la Los Angeles la mijlocul anilor 1980 şi numără acum membri în cel puţin zece state ale SUA şi în ţări din America Centrală, printre care El Salvador, Honduras şi Guatemala.

Preşedintele american Donald Trump face des referiri la această bandă, pe ai cărei membri îi numeşte 'animale', pentru a-şi justifica politica în domeniul imigraţiei şi construcţia unui zid la frontiera de sud.

Potrivit autorităţilor, este regretabil că o parte dintre noii recruţi sunt tineri din America Centrală care şi-au părăsit ţările tocmai din cauza violenţei bandelor, pentru a găsi o viaţă mai bună în Statele Unite.

'În schimb, aceste victime au avut neşansa să-şi încrucişeze drumurile cu membrii unei bande violente care le-au exploatat vulnerabilităţile legate de traiul lor de imigranţi', a comentat procurorul Jackie Lacey

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.