Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Douăzeci şi patru de familii solicită 300 de milioane de dolari în daune pentru victimele atacurilor din Israel

cdnuploads.aa.com.tr
Hamas

Rudele victimelor atacurilor din Israel au dat în judecată bănci şi organizaţii din Qatar pentru finanţarea mişcării islamiste Hamas, relatează miercuri dpa.

Douăzeci şi patru de familii solicită în instanţă echivalentul a peste 300 de milioane de dolari în daune, după cum a confirmat miercuri la Tel Aviv organizaţia de apărare a drepturilor civile Shurat HaDin, scrie Agerpres.ro.

Organizaţia a făcut o plângere în numele familiilor la tribunalul districtual din Ierusalim.

Cei 130 de reclamanţi acuză bănci şi organizaţii caritabile că le plătesc bani teroriştilor din aripa militară a Hamas şi din organizaţia Jihadul Islamic, finanţând astfel atacuri teroriste, potrivit Shurat HaDin.

Organizaţia a acuzat şi tirul masiv cu rachete al grupurilor islamiste din Fâşia Gaza spre Israel din timpul conflictului armat în mai.

"Dacă statul Israel nu poate preveni finanţarea terorismului palestinian de către Qatar, atunci victimele terorismului vor acţiona pentru a preveni acest lucru", a declarat preşedintele Shurat HaDin, Nitsana Darshan-Leitner, citată într-un comunicat.

Qatarul menţine relaţii bune cu Hamas, care controlează Fâşia Gaza, în timp ce UE, Israel şi SUA clasifică Hamas drept organizaţie teroristă.

Qatarul efectuează cu regularitate plăţi de mai multe milioane de dolari în Fâşia Gaza în beneficiul familiilor sărace şi al programelor ONU. Aceste plăţi sunt criticate în Israel, acuzând că în cele din urmă banii ajută Hamas.

Israelul a impus o blocadă asupra Fâşiei Gaza în urmă cu peste zece ani, care este susţinută de Egipt. Ambele ţări justifică măsură prin urmărirea intereselor lor de securitate.

Shurat HaDin a mai câştigat un caz similar într-un tribunal israelian. Un purtător de cuvânt al organizaţiei şi-a exprimat optimismul că reclamanţii vor primi bani în eventualitatea unei victorii. Pârâţii din acest dosar sunt entităţi comerciale, ale căror conturi şi proprietăţi pot fi blocate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.